Burse - Fonduri mutuale

Cum arată sistemul ideal de pensii: Fondul de Pensii al Norvegiei, cu active totale de peste 1.000 de miliarde de dolari, a înregistrat randamente de 21 de miliarde de dolari din bursele americane în T3

Fondul Suveran de Pensii al Norvegiei, cel mai mare fond de pensii din lume cu active de peste 1.000 de milairde de dolari, a obţinut în T3 randamente peste aşteptări din bursele americane, în contextul în care managerii giganţi de fonduri încearcă să traverseze perioada de turbulenţe din piaţă, potrivit Bloomberg.

Fondul cu sediul central în Oslo a obţinut randamente de 2,1% în al treimea trimestru, adică 21 de miliarde de dolari. Acţiunile din America de Nord au dat randamente, în timp ce restul pieţelor de acţiuni din lume au avut o evoluţie mai slabă, transmite fondul.

„Evoluţia pieţei a fost afectată de aşteptările cu privire la încetinirea creşterii economice şi de incertitudinea generată de noile bariere comerciale dintre ţări”, spune Yngve Slyngstad, CEO-ul fondului.

Având investiţii în circa 1,4% din acţiunile listate la nivel global, fondul nu prea are cum să se ferească de turbulenţele din piaţă, investiţiile fiind diversificate şi acoperind întreaga piaţă globală de capital. Fondul se poate confrunta cu pierderi din cauza vânzărilor masive la nivel de piaţă, începând din New York şi până în Tokyo.

Fondul a înregistrat randamente de 3,1% pe acţiuni şi a pierdut 0,3% pe obligaţiuni, în timp ce segmentul imobiliar a generat randamente de 1,9%. La sfârşitul trimestrului, portofoliul Fondului Suveran de Pensii al Norvegiei deţinea 67,6% din investiţii în acţiuni, 29,7% în obligaţiuni şi 2,7% în imobiliare.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.