Burse - Fonduri mutuale

Ar putea fi MedLife un candidat cu şanse la intrarea în componenţa indicelui BET?

Ar putea fi MedLife un candidat cu şanse la intrarea în...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

20.12.2016, 00:07 656
Valoarea de piaţă a Med­Life, cea mai proas­pătă companie listată la Bu­cureşti, este de 522 mil. lei, rezultată din pre­ţul de 26 de lei cu care va intra o acţiune mâine la tranzacţionare, ceea ce pla­sea­ză emitentul pe locul 19 în topul celor mai mari emitenţi de la BVB. MedLife are circa 20 mil. acţiuni.

Cel mai mare furnizor de servicii medicale private ar putea fi astfel un candidat pentru includerea în com­poziţia unor indici de pe bursa de la Bucureşti, cum ar fi BET-XT, care urmăreşte evoluţia celor mai lichizi 25 de emitenţi.

Însă o întrebare şi mai importantă, dat fiind faptul că MedLife este sin­gura companie listată din sectorul său şi cea mai mare ofertă publică iniţială a unei companii private din istoria bursei româneşti, este dacă ar putea intra în compoziţia indicelui BET, de referinţă pentru bursa de la Bucureşti?

„Întrucât în indicele BET intră companii în funcţie de notorietate, relevanţă, lichiditate sau grad de interes, este foarte posibil ca MedLife, după ce se va tranzacţiona un timp, să fie introdusă în indice, conside­rându-se că e relevantă şi pentru sectorul pe care îl reprezintă, fiind de altfel unică“, consideră Mihai Chişu, analist pe pieţele de capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO