Burse - Fonduri mutuale

Arçelik, producător internaţional de electroasnice care deţine brandul Arctic, a emis obligaţiuni verzi de 350 mil. euro pentru finanţarea proiectelor ESG

Arçelik, producător internaţional de electroasnice...

Autor: Tibi Oprea

02.06.2021, 11:45 235

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice şi electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a anunţat o emisiune de obligaţiuni verzi, premieră pe pieţele internaţionale din partea unei companii industriale din Turcia, în valoare de 350 mil. euro.

Obligaţiunile verzi sunt menite să transforme proiectele verzi eligibile Arçelik şi să crească performanţele ESG, potrivit reprezentanţilor companiei.

Arçelik a mandatat J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International şi MUFG Securities EMEA plc să se ocupe de ofertarea obligaţiunilor listate pe Euronext Dublin Stock Exchange.

Obligaţiunile verzi emise pe 27 mai 2021 cu o valoare nominală de 350 milioane de euro au o maturitate de cinci ani şi scadenţa la 27 mai 2026. Obligaţiunile au fost valorizate la 3%, cu o rată anuală a dobânzii de 3% (cupon rate).

„Suntem încântaţi să anunţăm emisiunea de obligaţiuni verzi Arçelik. Acestea subliniază preocuparea noastră pentru implementarea criteriilor ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă) şi ne ajută să punem sustenabilitatea în centrul afacerii, pentru a ne asigura că suntem aliniaţi în permanenţă viziunii noastre – Respectând lumea, respectaţi în lume. Succesul emisiunii de obligaţiuni verzi demonstrează încrederea investitorilor în abilitatea Arçelik de a implementa proiecte ESG. Obligaţiunile sunt un instrument pentru a ne diversifica opţiunile de finanţare prin intermediul unui mecanism cu o creştere rapidă, care ne oferă acces la o bază mai largă de investitori pe termen lung şi investitori în proiecte verzi. De asemenea, acestea subliniază angajamentul nostru pentru mediu şi sustenabilitate şi ne permit să fim în continuare lideri la acest capitol în industrie”, a declarat Polat Şen, Chief Financial Officer Arçelik.

Arçelik îşi propune să utilizeze obligaţiunile pentru finanţarea proiectelor sale verzi eligibile, inclusiv produse eficiente energetic şi adaptate economiei circulare sau promovarea principiului eficienţei energetice în procesul de producţie.

Fondurile vor merge, de asemenea, şi către iniţiativele companiei legate de tratarea apelor reziduale, managementul sustenabil al apei, prevenirea şi controlul integrat al poluării, energie regenerabilă şi clădiri verzi.

Arçelik este un producător internaţional de electrocasnice care operează în aproape 150 de ţări, cu 12 mărci (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko) şi peste 35.000 de angajaţi.

Operaţiunile globale ale Arçelik includ birouri de vânzări şi marketing în 43 de ţări şi 22 de fabrici în 8 ţări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piaţă, Arçelik a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de 5 miliarde de euro. Arçelik este lider în domeniul cercetării şi dezvoltării, deţinând în prezent peste 3.000 de brevete internaţionale, realizate cu aportul a 1.600 de cercetători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO