Burse - Fonduri mutuale

Aquila, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum, listat în noiembrie la BVB, a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri de 1,3 miliarde lei, în creştere cu 19%, şi un profit net de 43,8 milioane lei, cu 21% peste aceeaşi perioadă a anului 2020

Aquila, cel mai mare jucător de pe piaţa de...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2021, 08:51 759

Aquila Part Prod, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum, a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri de 1,3 miliarde lei, în creştere cu 19%, şi un profit net de 43,8 milioane lei, cu 21% peste aceeaşi perioadă a anului 2020.

Creşterea veniturilor a fost susţinută de creşterea organică a zonei de distribuţie şi achiziţia companiei Trigor AVD, unul din primii jucători de pe piaţa de distribuţie de bunuri de larg consum din Republica Moldova, arată raportul financiar al companiei.

Vânzările pe canalul de convenience (benzinării şi magazine de proximitate) s-au majorat în acelaşi interval cu 25%, în contextul creşterii mobilităţii în 2021 faţă de 2020 când au fost mai multe restricţii anti Covid-19. 

„Rezultatele confirmă strategia noastră de creştere rapidă prin achiziţii şi dezvoltare organică. În acest mediu economic incert, punctele noastre forte, poziţia de lider şi agilitatea, care ne permit să ne adaptăm rapid, au devenit factori decisivi care ne-au permis să obţinem un profit net istoric, la 9 luni, de 43,8 milioane lei. Vom continua strategia de extindere a afacerii noastre şi de consolidare a pieţei de distribuţie, logistică şi transport, pentru a îndeplini viziunea Aquila, de a avea cel puţin un produs distribuit în fiecare casă. Succesul listării la Bursa de Valori Bucureşti şi încrederea arătată de investitori ne vor ajuta sa ducem la îndeplinire obiectivele asumate”, a spus Catalin Vasile, CEO Aquila.

Veniturile au un trend crescător spre sfârşitul anului în cursul normal al desfăşurării activităţii companiei ca urmare a cererii pentru bunuri de consum în sezonul Sărbătorilor. În primele nouă luni ale anului curent veniturile au fost mai mari decât cele aferente perioadei similare din anul 2020, care au fost afectate de scăderea vânzărilor în timpul epidemiei COVID-19 şi a stării de urgenţă.

Aquila a încheiat în noiembrie o Ofertă Publică Iniţială Primară (IPO) de acţiuni în cadrul majorării de capital social aprobată de acţionari la AGA din 1 septembrie. Pe baza preţului de 5,5 lei, oferta s-a ridicat la 366,6 mil. lei. Compania este astfel evaluată la aproximativ 1 mld. lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Acţiunile companiei au intrat la tranzacţionare la BVB pe 29 noiembrie.

Principalii acţionari ai Aquila sunt Alin-Adrian Dociu şi Constantin-Cătălin Vasile, cu câte 33,3% din capital.

     
     

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO