Burse - Fonduri mutuale

Appraisal & Valuation, deţinătorul brandului NAI Romania, vrea să atragă între 3,7 şi 4,5 mil. lei de la investitori printr-un plasament privat de acţiuni intermediat de TradeVille

Appraisal & Valuation, deţinătorul brandului NAI...

Autor: Tibi Oprea

17.06.2021, 17:07 820

Appraisal & Valuation, deţinătorul brandului NAI Romania, active pe piaţa evaluărilor, vrea să atragă între 3,7 mil. lei şi 4,5 mil. lei prin vânzarea unui număr de 387.000 de acţiuni în cadrul unui plasament privat în perioada 18 iunie-2 iulie 2021, cu posibilitatea închiderii anticipate, potrivit informaţiilor din documentul de ofertă intrat în posesia ZF.

“Listarea la bursă a companiei este un element central al strategiei de dezvoltare vizând extinderea atât prin intermediul unor parteneriate, cât şi prin operaţiuni de fuziuni şi achiziţii, în contextul unei concentrări reduse a acestei pieţe. De asemenea, compania are în vedere extinderea pe noi nişe conexe de piaţă şi prin atragerea de personal calificat cu competenţe specifice, în cadrul unor programe de motivare şi fidelizare a personalului cheie, de tip Stock Options Plan”, se arată în document.

Compania lucrează cu brokerul TradeVille pentru această operaţiune. Majorarea capitalului social prin aport în numerar se va realiza cu suma de 38.700 de lei, prin emiterea unui număr de 387.000 de acţiuni noi, ordinare, nominative, în forma dematerializată şi cu valoare nominala de 0,1 lei pe acţiune, parametrii emisiunii fiind stabiliţi de decizia Consiliului de Administraţie din 15 iunie 2021.

Vânzarea se va realiza la un preţ de ofertă fix, stabilit în intervalul 9,5-11,5 lei pe acţiune, majorarea fiind realizată cu o primă de emisiune cuprinsă între 9,4 lei şi 11,4 lei pe acţiune. Subscrierea minimă este de 4.500 de acţiuni.

Ulterior încheierii ofertei, societatea intenţionează să solicite admiterea la tranzacţionare a acţiunilor în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Appraisal & Valuation a fost înfiinţată în anul 2010 sub forma unei societăţi cu răspundere limitată, având ca domeniu principal de activitate serviciile de evaluare a bunurilor imobile. La scurt timp, aceasta şi-a extins activitatea, realizând evaluări şi pentru alte tipuri de active, precum bunurile mobile ca maşini, utilaje, echipamente sau linii tehnologice. La data de 6 mai 2021 s-a decis modificarea formei juridice a emitentului în societate pe acţiuni.

Appraisal & Valuation a devenit reprezentant exclusiv NAI Global în România din anul 2012. Astfel societatea şi-a diversificat serviciile prin oferirea de consultanţă şi evaluare a afacerilor, a societăţilor comerciale şi a bunurilor necorporale, de brokeraj imobiliar, monitorizare de proiecte, studii de piaţă şi de fezabilitate, dar şi de consultanţă imobiliară. Continuând dezvoltarea, în anul 2019 a fost deschisă o filială în Republica Moldova, prin societatea Activ Global Properties SRL, având sediul în Chişinău, care oferă servicii de evaluare pe întreg teritoriul Moldovei. În 2020, filiala deschisă a devenit partener NAI Global în Moldova.

În 2020, societatea şi-a diversificat portofoliul de servicii adaptându-se contextului, adăugând două noi activităţi precum Testul creditorului privat prudent (restructurarea obligaţiilor bugetare) şi Dosarul preţurilor de transfer. În luna mai 2021, societatea, ca partener NAI România şi Moldova, a încheiat un parteneriat cu Transilvania Broker de Asigurare, al patrulea cel mai mare jucător de pe piaţa brokerilor de asigurări, de altfel listat la Bursa de Valori Bucureşti.

NAI Global reprezintǎ o reţea de companii imobiliare comerciale independente şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare comerciale din întreaga lume, formată din 5.000 de profesionişti şi 375 de birouri în 55 de ţări din întreaga lume. Appraisal & Valuation SA este membru corporativ al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi (ANEVAR).

Potrivit datelor de pe platforma Confidas.ro, compania este controlată în proporţie de 97% de Ioan Andrei Botiş, în timp ce Georgiana Roxana Botiş deţine 2% din capitalul social, iar Mihail Sorin Huidu are o participaţie de 1%. Andrei Botiş este CEO al Appraisal & Valuation SA şi Preşedinte al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO