Burse - Fonduri mutuale

Anul 2019 ar putea aduce o delistare istorică la Bucureşti, cea a Zentiva. Ce companii a pierdut şi ce a câştigat bursa din 2010 încoace

Anul 2019 ar putea aduce o delistare istorică la...

Autor: Liviu Popescu

17.12.2018, 00:07 749

Companii de top care ocupă primele locuri în pieţele în care activează, precum panificaţie, producerea de îngrăşăminte chimice, piaţa de lactate, s-au delistat de la bursa românească din 2010 încoace, cele mai multe la decizia noilor acţionari în urma unor preluări.

Anul 2019 ar putea aduce încă din prima lună cea mai mare delistare din istoria bursei de la Bucureşti, respectiv Zentiva Bucureşti, companie de 1,5 miliarde de lei, care ar reprezenta totodată şi singura mare retragere de la Bucureşti după o pauză de aproape doi ani, potrivit datelor ZF pe baza datelor BVB.

Precedenta mare ieşire din ringul de tran­zacţionare a aparţinut Albalact, în aprilie 2017, la o valoare de piaţă de 339 milioane de lei.

Grupul ceh Zentiva mai are nevoie de aproape 2% din capitalul social al Zentiva pentru a putea începe demersurile de delistare, astfel că între 18 decembrie şi 11 ianuarie 2019 va derula o ofertă publică de preluare la un preţ mai mare cu 1% faţă de cel din piaţă de la momentul anunţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO