Burse - Fonduri mutuale

Anemie pe Bursa de la Bucureşti. Analiştii pun volumele reduse pe seama contextului politic şi a aşteptărilor privind rezultatele financiare trimestriale

Anemie pe Bursa de la Bucureşti. Analiştii pun volumele...

Autor: Tibi Oprea

21.10.2019, 08:30 283

Bursa de la Bucureşti a închis vineri în scădere cu 0,19%. Peste două treimi din rulajul tranzacţionat vineri a fost asigurat de o tranzacţie tip deal cu acţiuni DIGI.

Sentimentul investitorilor a fost unul mai moderat în ultimele două săptămâni, în contextul în care li­chiditatea zilnică din ultimele 10 şe­dinţe, exceptând tranzacţiile de tip deals, nu a depăşit valoarea de 34 de milioane de lei, respectiv sub media zilnică de 43,1 mi­lioane lei, în timp ce variaţiile de preţ au fost mixte şi nesemni­ficative.

Analiştii consi­deră că investitorii sunt în expectativă în ceea ce priveşte re­zultatele finan­ciare trimestriale aferente T3/2019, precum şi pe fon­dul discuţiilor din­tre China şi SUA privind războiul comercial, dar şi precauţi în privinţa discuţiilor şi a votului pentru Brexit, astfel că în ultimele şedinţe am asistat la o evol­uţia laterală a bursei locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO