Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Wood & Company: Promovarea Bursei româneşti la statutul de piaţă emergentă secundară va atrage noi investiţii în România

Analiştii Wood & Company: Promovarea Bursei româneşti...

Autor: Tibi Oprea

08.07.2020, 17:50 526

Reclasificarea de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă secundară de către FTSE Russell - unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de indici - va aduce noi investiţii la Bursa de Valori Bucuresti, susţin într-o notă analiştii de la Wood & Company, intermediar de top cinci la Bursa românească.

Potrivit acestora, cele două companii româneşti care se vor regăsi în indicii FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania şi Nuclearelectrica, vor atrage investiţii cumulate de 59 de milioane de dolari, ca urmare a promovării pieţei de capital româneşti la un nou statut. Aceste investiţii vor fi efectuate de fondurile pasive (ETF-uri) care urmăresc indicii globali ai pieţelor emergente în funcţie de clasificarea FTSE Russell, fonduri care în prezent nu sunt active pe piaţa locală.

Creşterea numărului de companii incluse în aceşti indici şi implicit a reprezentativităţii României în indicii pieţelor emergente, va contribui la atragerea de noi fonduri care să investească în companiile româneşti listate la BVB, potrivit Wood & Company.

În septembrie 2020, România va fi promovată de la statul de piaţă de frontier la cel de piaţă emergent secundară de către agenţia de rating FTSE Russell, iar în noiembrie 2020 pieţele de frontieră europene ar trebui să cunoască intrări de bani ca urmare a reclasificării Kuwaitului de la pieţe de frontieră la cele emergente de către MSCI. De asemenea, în mai 2021 aceste pieţe este posibil să aibă ieşiri minore de bani associate cu reclasificarea Islandei la statutul de piaţă de frontieră de către MSCI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO