Burse - Fonduri mutuale

Bursa a crescut şi miercuri, însă pe cel mai redus rulaj din ultima lună

Autor: Stefan Musgociu

24.08.2011, 17:49 114

Bursa de la Bucureşti a crescut şi miercuri, cu 0,88%, pentru a treia zi consecutiv, în linie cu bursele externe, însă într-o piaţă în care prudenţa investitorilor a dus lichiditatea la cel mai redus nivel din ultima lună.

Piaţa locală a avansat în această săptămână cu 2,7%, după ce doar în ultimele două şedinţe de săptămâna trecută a coborât cu 5,8%.

Raportat la nivelul de la începutul lunii august, înaintea perioadei de volatilitate ridicată pe burse, după retrogradarea ratingului SUA de către Standard & Poor's, indicele general al BVB, BET-C, este cu 13% mai jos. Totodată, piaţa locală este încă cu 9,9% sub nivelul de la finalul anului trecut.

În primele minute ale şedinţei de miercuri, piaţa de la Bucureşti a avansat în medie cu aproape 1,2%, menţinându-se, astfel, pentru a treia zi consecutiv pe linia ascendentă începută luni, datorită evoluţiei pieţelor din SUA.

Totuşi, cei mai mulţi investitori au trecut din nou pe poziţii de aşteptare în condiţiile în care pieţele din Asia au scăzut în şedinţa precedentă ca urmare a retrogradării ratingului Japoniei de către agenţia de evaluare Moody's, iar bursele vest-europene au deschis incert, însă ulterior au început să crească.

Deşi în ultima oră a şedinţei de la Bucureşti, bursele mature din Europa şi-au accelerat ascensiunea, după publicarea unor date peste aşteptări despre producţia din SUA, investitorii de la BVB au rămas pe poziţii de aşteptare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO