Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Raiffeisen văd o cădere cu 30% a afacerilor Alumil

Analiştii Raiffeisen văd o cădere cu 30% a afacerilor Alumil
10.06.2010, 23:02 39

Analiştii firmei de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment(RCI) estimează că afacerile consolidate ale producătorului deprofile din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) vor scădea în acestan cu 30%, la 60,2 mil. lei (14,3 mil. euro), faţă de prognozaanterioară care indica un declin de 15%. Profitul net al Alumil arputea scădea cu peste 60% faţă de anul trecut, la 2,5 mil. lei.

"Rezultatele pe primul trimestru ale Alumil arată o scădereabruptă a vanzărilor şi primele pierderi operaţionale. Deşi neaşteptam ca afacerile Alumil să scadă din cauza cererii slabe dinsectorul construcţiilor, magnitudinea contracţiei (de 50%) ne-aluat prin surprindere. Startul foarte slab de an şi lipsa unorsemnale care să sugereze schimbarea trendului descendent pe termenscurt, ne determină să credem că anul 2010 va fi mai greu decat2009 pentru companiile cu afaceri legate de sectorulconstrucţiilor", susţin analiştii Raiffeisen.

Alumil, care produce tamplărie din aluminiu pentru geamuri detip termopan, a avut în primul trimestru afaceri de 10,7 mil. lei,în scădere cu 50%, şi pierderi de 0,3 mil. lei, faţă de un profitde 3,1 mil. lei în primul trimestru al lui 2009.

Analiştii Raiffeisen consideră însă că anul trecut Alumil areuşit să se descurce bine în contextul de piaţă dificil şi să-şiconserve poziţia de lider pe segmentul său de piaţă, fiindpregătită să reziste şi anul acesta şi să profite de o revenire apieţei începand din 2011, prin creşterea cotei de piaţă.

Estimările mai slabe au determinat totuşi analiştii să-şi reducăţinta de preţ pentru acţiunile Alumil cu 36%, la 1,86 lei. "Cumpreţul acţiunilor Alumil a scăzut cu 40% în ultima lună, noultarget price arată un potenţial de creştere de 32% faţă de preţuldin 7 iunie, de 1,4 lei. În ciuda acestui potenţial semnificativ,am hotărat să păstrăm recomandarea de hold pentru Alumil", se maiarată în raportul Raiffeisen.

Acţiunile Alumil se tranzacţionau ieri la preţul de 1,44 lei,capitalizarea companiei fiind de 43,7 mil. lei (10,3 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO