Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Raiffeisen văd acţiunile Băncii Transilvania la 1,2 lei într-un an

Analiştii Raiffeisen văd acţiunile Băncii Transilvania la 1,2 lei într-un an

Foto Silviu Matei

Autor: Andrei Chirileasa

13.09.2011, 00:06 1084

Analiştii firmei de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI) şi-au redus preţul-ţintă pe un an pentru acţiunile Băncii Transilvania (TLV) la 1,2 lei, cu 20% peste preţul de ieri de pe bursă, de 1 leu, menţinându-şi recomandarea de "păstrare" a acţiunilor în portofoliu.

"În raportul anterior, RCI menţiona că TLV ar trebui să fie printre principalii beneficiari ai revenirii economice a României şi că schimbările legislative, de exemplu noua legislaţie privind creditele către persoane fizice, şi mediul concurenţial o favorizează. Totuşi, am fost precauţi având în vedere gradul redus de acoperire cu provizioane care limitează scăderea costului riscului. RCI continuă să aibă o atitudine rezervată privind acţiunile TLV, mai ales acum când se preconizează o creştere economică mai redusă decât aşteptările din urmă cu ceva luni. Având în vedere rentabilitatea redusă a capitalului propriu (ROE) generată de TLV, avem nevoie de mai multă certitudine că scăderea costului riscului va menţine un ritm alert pentru a ne schimba poziţia neutră faţă de acţiunile sale", explică analiştii Raiffeisen care au realizat raportul.

Banca Transilvania a raportat în primul semestru un profit net de 65,6 mil. lei, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010. Acţiunile TLV au pierdut 16% în ultimele două luni, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele externe, care au lovit cel mai puternic în acţiunile din sectorul bancar. Ieri, titlurile TLV au scăzut cu 2,9%, în condiţiile în care băncile din Franţa, de exemplu, au avut scăderi de peste 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO