Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

An record pentru XTB România: Casa de brokeraj a avut în 2020 un număr de clienţi şi rulaje de trei ori mai mari şi fonduri atrase de patru ori mai mari faţă de 2019

Casa de brokeraj XTB România a înregistrat în 2020 de 3 ori mai mulţi clienţi noi şi rulaje de 3 ori mai mari faţă de 2019 (205% creştere a numărului de clienţi noi şi 209% creştere a rulajelor), se arată într-un comunicat al companiei care prezintă rezultatele pe anul trecut.

De asemenea, oferta optimizată a XTB combinată cu evenimentele istorice care au mişcat piaţa în 2020 au atras aproape de 4 ori mai multe fonduri faţă de 2019, reprezentând o creştere de 280% a depunerilor clienţilor.

La nivel global, XTB a generat cel mai mare venit operaţional din istoria companiei, respectiv 178,3 milioane de euro (o creştere cu 233,4% faţă de 2019), un profit net de 89,9 milioane de euro (o creştere cu 597,4% faţă de 2019) şi EBIT de 115,4 milioane de euro (creştere cu 689,3% faţă de 2019).

XTB a deschis, de asemenea, un număr record de 112.000 de conturi noi (o creştere cu 206,5% faţă de numărul de clienţi achiziţionaţi în 2019). De asemenea, grupul a rupt bariera unui sfert de milion de clienţi în întreaga lume.

Împreună cu operaţiunile de retail, care constituie majoritatea veniturilor grupului, XTB dezvoltă operaţiuni instituţionale sub marca X Open Hub (XOH). XOH oferă lichiditate şi tehnologie altor instituţii financiare, inclusiv case de brokeraj. Această parte a activităţii Grupului XTB a raportat în 2020 o creştere de cinci ori a veniturilor, la 23,5 milioane de euro, comparativ cu 4,8 milioane de euro în 2019.

„2020 a fost un an foarte bun pentru XTB. Obţinerea unor creşteri de trei cifre a veniturilor şi profiturilor nu ar fi fost posibilă fără câţiva ani de muncă intensă asupra produsului, tehnologiei şi dezvoltării serviciilor noastre. Datorită acestui fapt, am profitat de oportunităţile de dezvoltare şi creştere oferite de volatilitatea peste medie din pieţe. Anul acesta a confirmat stabilitatea fundamentelor pe care se bazează afacerea noastră. Vrem să fim prima opţiune în ceea ce priveşte alegerea unei companii de investiţii, nu numai pentru clienţii din Polonia şi Europa, ci şi din întreaga lume”, a declarat preşedintele Consiliului de administraţie al XTB, Omar Arnaout.

La rândul său, Irina Cristescu, General Manager XTB România explică: „Deşi cu greu ne puteam imagina că anul 2021 ar putea aduce cu sine o volatilitate mai mare decât a generat-o începutul pandemiei, în aşa fel încât să ne apropiem cu uşurinţă de recordurile din anul 2020, luna ianuarie a venit cu o surpriză de proporţii: evoluţia impetuoasă a criptomonedelor şi fenomenul GameStop. Acestea, împreună cu oferta XTB de 0% comision pe actiuni cu deţinere (sub rulaj de 100.000 EUR), au atras un val nemaiîntâlnit de investitori noi care s-au grăbit să nu rateze momentele istorice ce au marcat pieţele financiare în această perioadă, aşa încât sucursala din România a atins un nou record istoric.”

XTB a deschis la nivel local, numai în luna ianuarie 2021, aproape atâţia clienţi noi cât a deschis în tot anul 2019, şi dublu faţă de ultimul maximul istoric care a fost înregistrat anul trecut în varf de pandemie şi care era, deja, la rândul lui, un salt fără precedent.

Pentru anul 2021, XTB România intenţionează să menţină ritmul şi îşi propune mai multe obiective de creştere, inclusiv mărirea şi mai mult a numărul de investitori atraşi de pieţele de capital şi înregistrarea de noi recorduri ai indicatorilor de performanţă. În plus, compania îşi doreşte să crească şi mai mult accesibilitatea pieţelor financiare pentru un număr cât mai mare de români. Un prim pas în acest sens a fost realizat prin eliminarea comisioanelor pe acţiuni pentru pieţele externe (pentru rulaj sub 100.000 de euro), urmând ca în anul 2021 XTB să se concentreze pe optimizarea ofertei şi diversificarea acesteia prin adăugarea unui număr cât mai mare de instrumente financiare şi pieţe noi.

Totodată, compania planifică să aducă în faţa investitorilor români specialişti de renume şi o serie nouă de evenimente educaţionale, conferinţe şi dezbateri la un nivel superior de calitate care să contribuie la creşterea nivelului de cultură investiţională din România şi să ajute investitorii să înţeleagă pieţele, principiile de management al riscului şi să ia decizii investiţionale în cunoştinţă de cauză şi documentate.

Nu în ultimul rând, XTB România a început deja recrutarea pentru dublarea echipei locale de suport, într-un context în care numărul de clienţi noi, interesaţi de investiţiile în pieţele de capital este aproape copleşitor, potrivit societăţii.

Continuarea dezvoltării globale

Obiectivul primordial al XTB la nivel global este de a deveni prima alegere şi soluţia cea mai cuprinzătoare pentru fiecare investitor. Prioritatea consiliului de administraţie este creşterea suplimentară a numărului de clienţi, ceea ce duce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Grupului XTB în lume, bazată atât pe gestionarea eficientă a factorilor externi favorabili, cât şi pe îmbunătăţirea domeniului ofertei, tehnologiei şi serviciilor. De asemenea, XTB va continua expansiunea pe noi pieţe, concentrându-se pe demararea operaţiunilor în Emiratele Arabe Unite şi în Africa de Sud.

În prezent, clienţii XTB au acces la un total de 4.500 de instrumente financiare, inclusiv peste 2.000 de acţiuni şi ETF-uri cu deţinere listate pe 16 dintre cele mai mari burse din lume, inclusiv mărfuri, proprietăţi imobiliare şi obligaţiuni, precum şi acces la piaţa valutară şi criptomonede.

„Avem o viziune clară de dezvoltare în 2021. Vrem să deschidem cel puţin 120.000 de conturi noi, să deschidem un nou birou în Dubai şi să ne intensificăm activităţile pe pieţele pe care suntem deja prezenţi. De asemenea, ne vom concentra puternic pe cele mai înalte standarde de calitate a serviciilor şi tehnologiei oferite clienţilor, nu numai în contextul platformelor noastre xStation şi xStation Mobile, ci şi în ceea ce priveşte securitatea, performanţa şi stabilitatea. Chiar şi ultimele zile ne-au arătat cât de important este pentru clienţi să poată investi în instrumentele care îi interesează oricând doresc. Vom face totul pentru ca XTB să fie un loc care să ofere astfel de oportunităţi; astăzi şi în viitor”, a adăugat Omar Arnaout.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.