Burse - Fonduri mutuale

Ameropa a finalizat preluarea Azomureş

Autor: Mediafax

21.03.2012, 17:37 512

Traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale Ameropa a finalizat preluarea Azomureş Târgu-Mureş (AZO), prin firma Pelican Fertilizers, pe care o deţine.

"Pelican Fertilizers este noul deţinător a 100% din acţiunile Eurofert Investments, precum şi a 100% din acţiunile Azomureş Holdings, care deţin împreună în mod direct 75,8% din titlurile Azomureş", se arată într-un comunicat al Chimpex Constanţa (CHEM), trasmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Azomureş deţine 90,42% din acţiunile Chimpex.

În comunicat nu se precizează valoarea tranzacţiei.

Tranzacţia include şi preluarea Chimpex de către Pelican Fertilizers şi a fost aprobată de Consiliul Concurenţei în urmă cu o săptămână.

Ameropa şi investitorii turci care controlează Azomureş, respectiv Eurofert şi Azomureş Holdings, au anunţat în noiembrie 2011 că au încheiat o "serie de înţelegeri" pentru cumpărarea producătorului de îngrăşăminte chimice din Târgu Mureş.

Ameropa deţine în România Ameropa Grains Constanţa (CCRL), fosta Comcereal Constanţa, care a preluat numele acţionarului majoritar. Ameropa Holding controlează 96% din titlurile Ameropa Grains.

Titlurile Azomureş se tranzacţionează miercuri la BVB la preţul de 1,799 lei, în scădere cu 0,06%. Combinatul are o capitalizare de 946,3 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO