Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Morgan Stanley şi-au crescut expunerea pe băncile româneşti

Americanii de la Morgan Stanley şi-au crescut expunerea...

Autor: Roxana Pricop

15.07.2015, 00:06 1217

Fondul american de investiţii Morgan Stanley Institutional Fund Frontier Emerging Markets Portfolio, cu active în gestiune de circa 700 milioane de dolari (632 mil. euro), şi-a crescut expunerea pe acţiunile a două bănci româneşti în primul trimestru al anului, mizând pe faptul că 2015 ar putea fi anul reluării creditării şi reducerii costurilor de risc pentru bănci.

 
Fondul american, ce investeşte în acţiuni ale companiilor tranzacţionate pe pieţele emergente şi de frontieră, avea două bănci româneşti – Banca Transilvania şi BRD – în portofoliu la finalul anului trecut, potrivit raportului anual pe 2014. Mai exact, fondul avea o deţinere de 31,6 milioane de acţiuni Banca Transilvania (1,1% din capitalul băncii) în valoare de 16,3 mil. dolari (14 mil. euro) la finalul anului trecut şi o deţinere de 3 milioane de acţiuni BRD (0,4% din capital) în valoare de 7,2 mil. dolari (6 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO