Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Amerocap susţin că vor să investească 100 mil. dolari la Oil Terminal şi vizează chiar pachetul majoritar de acţiuni

Americanii de la Amerocap susţin că vor să...

Autor: Tibi Oprea

05.07.2019, 08:15 460

Oil Terminal, la a patra şedinţă consecutivă cu un plus de 15% la bursă ♦ Investitorii au tranzacţionat joi circa 2,3 mil. lei.

Americanii de la Amerocap, fond de investiţii asociat cu un fost ministru de energie din timpul mandatului lui George Bush, vor să investească peste 100 de milioane de dolari la Oil Terminal (OIL), cel mai mare terminal portuar din Ro­mâ­nia, prin trei mo­da­lităţi, una dintre aces­tea fiind chiar achi­ziţia pachetului ma­joritar de ac­ţiuni, urmată ulte­rior de o majorare de ca­pital social. Astfel, acţiunile Oil Ter­minal s-au apre­ciat joi la bursă cu circa 15% pentru a patra zi consecutiv.

Amerocap, în aso­ciere cu Global Pe­trol Storage, men­ţionează în scri­soarea neanga­jan­tă trimisă con­si­liul de administraţie faptul că au ca­pa­ci­tatea de a investi pes­te 100 mil. dolari din fondurile proprii în orice proiect nou, iar în cazul Oil Terminal au identificat trei căi pri­ma­re de investiţie orientative, subiectul ră­mânând deschis pentru a lua în con­si­derare şi alte opţiuni pe care ad­mi­nistratorii şi acţionarii companiei le-ar putea găsi mai potrivite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO