Burse - Fonduri mutuale

Amber Studio pregăteşte venirea la Bursă. Compania aduce un CFO din Fortune 500

Amber Studio pregăteşte venirea la Bursă. Compania...

Autor: Roxana Rosu

08.12.2021, 15:49 458

Amber Studio, cel mai mare studio independent de dezvoltare jocuri video din România, îşi întăreşte echipa de management prin numirea în funcţia de Director Financiar (CFO) la nivel de grup a lui Roie Chizik, un executiv cu peste 20 de ani de experienţă, inclusiv în companii Fortune 500.

„Roie este un executiv excepţional specializat în domeniul financiar, cu peste 20 de ani de experienţă şi care a lucrat pentru giganţi din domeniul tehnologiei, inclusiv în sectorul de gaming. Suntem încântaţi să-i urăm bun venit lui Roie în echipă. Să avem în echipa noastră un CFO de clasă mondială era ultima cărămidă de care aveam nevoie pentru a fi pregătiţi să demarăm planurile noastre de creştere dinamică. Vom lucra împreună cu Roie pentru a atrage în mod eficient capitalul necesar care să ne accelereze creşterea în Europa, Asia şi America. Roie se va asigura că dispunem de toate procesele, sistemele şi talentul necesar în aspectele financiare. De asemenea, Roie va fi esenţial în a ne ajuta să elaborăm strategia Amber de a accesa cu succes piaţa de capital. Parteneriatul pe care l-am avut cu Roie în cadrul Electronic Arts a fost unul dintre punctele importante ale carierei mele şi ale lui Mihai Pohontu şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm din nou cu el. Abia aştept să văd ce vom realiza împreună,” a declarat Jaime Giné, CEO al Amber.

Înainte de a se alătura Amber Studio, Roie Chizik a ocupat funcţia de CFO la Brightwheel, un start-up SaaS EdTech unde a coordonat toate aspectele financiare, de contabilitate, analiză, SysOps, juridice şi de real estate ale companiei.

De-a lungul carierei sale, el a deţinut roluri de conducere în companii Fortune 500, precum Disney, Amazon şi Electronic Arts, dar şi în start-up-uri de top susţinute de fonduri VC. El are experienţă în dezvoltarea afacerilor şi susţinerea creşterii globale a acestora, prin furnizarea de perspective financiare şi construirea şi coordonarea de echipe de înaltă performanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO