Burse - Fonduri mutuale

Alser Forest, companie din industria forestieră, vrea să atragă 1,5 mil. euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu o dobândă de maximum 8%. Intercapital Invest, consultant

Alser Forest, companie din industria forestieră, vrea...

Autor: Tibi Oprea

10.03.2021, 14:06 1067

Alser Forest intenţionează să atragă în perioada imediat următoare maximum 1,5 mil. euro de la investitori printr-un plasament privat de obligaţiuni cu o dobândă de maximum 8% la euro, plătibilă semestrial, obligaţiuni ce vor fi listate ulterior la Bursa de Valori Bucureşti pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare.

Fondurile atrase în urma emisiunii de obligaţiuni vor fi alocate în vederea dezvoltării şi consolidării poziţiei companiei la nivel de sector de piaţă în domeniul industriei forestiere din România.

Intercapital Invest este consultantul ce va asista compania iî vederea derulării plasamentului privat şi a listării acesteia la cota bursei, companie cu experienţă de peste 20 de ani în domeniul pieţelor financiare, având calitatea de consultant autorizat de BVB în vederea susţinerii finanţării companiilor prin emisiuni de obligaţiuni sau acţiuni şi admiterea acestora la tranzacţionare.

"Credem în potentialul pieţei de capital din România şi suntem convinşi de faptul că investitorii au la dispoziţie oportunitatea de plasare a economiilor la o dobândă atractivă şi într-o companie dintr-un sector de industrie cu perspective mari de creştere, participând astfel la susţinerea economiei româneşti. Bursa este o alternativă de finanţare tot mai atractivă pentru companii şi ne aşteptam la cât mai multe companii interesate să aleagă această soluţie de finanţare", afirmă Mihaela Stoica, Director General al Intercapital Invest S.A.

În 2018 , Alser Forest a fost desemnată Dealerul Anului la nivel de Europa Centrală şi de Est de către firma KOMATSU FOREST GmbH, lider mondial în producţia de utilaje de construcţii şi forestiere.

Alser Forest oferă soluţii forestiere complete, având ca obiect principal de activitate comercializarea utilajelor pentru industria forestieră. În cei 13 ani de funcţionare, compania a devenit un punct de referinţă pe piaţa românească de profil, deţinand o cotă importantă pe segmentul vânzării de transportoare şi utilaje forestiere moderne de import.

Astfel, la 31 decembrie 2020 a atins pragul de peste 30% din totalul vânzărilor de utilaje forestiere moderne din import destinate industriei de profil locale, analiză realizată intern, la nivel de companie.

Cifra de afaceri realizată în anul 2020 este de 15 milioane lei, iar profitul net atinge pragul de 0,96 milioane lei, rezultat al vânzarilor realizate de echipamente şi utilaje forestiere cu profitabilitate mai ridicată, precum şi al optimizării costurilor de exploatare ale firmei. Toate acestea au condus la obţinerea unei rentabilităţi financiare a companiei de 99%, faţă de 10% în 2019.

“Criza provocată de pandemie ne-a determinat să reanalizăm businessul, să identificăm soluţiile de optimizare a cheltuielilor de exploatare şi să realizam vânzări mai profitabile comparativ cu 2019, deoarece ne-am focusat pe vânzarea produselor cheie cu marjă bună de profit şi am redus volumul vânzărilor produselor cu profitabilitate redusă. Această strategie o continuăm şi în 2021, pentru a păstra cel puţin acelaşi nivel de profitabilitate al vânzărilor şi pentru a menţine cheltuielile la nivele optime de funcţionare”, a declarat Şerban Albert, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alser Forest.

Protecţia pădurilor reprezintă unul dintre obiectivele principale ale companiei Alser Forest. Alături de soluţiile pentru pepinierele silvice, compania susţine introducerea pe piaţa locală de soluţii moderne pentru combaterea tuturor tipurilor de dăunători forestieri şi îmbunătăţirea activităţilor din silvicultură.

În acest sens, Alser Forest a participat la înfiinţarea de pepiniere silvice moderne în România prin utilizarea de puieţi forestieri containerizaţi, în prezent având instalate peste 38 de pepiniere silvice ce produc puieţi forestieri pentru plantarea pădurilor. Anual participă la plantarea a peste 100 ha de teren folosind peste 500.000 de puieţi forestieri. De asemenea, compania desfăşoară activităţi de management durabil forestier administrând peste 22.000 de ha de pădure proprietate privată şi publică.

„Noi oferim în prezent firmelor specializate în exploatarea şi prelucrarea lemnului soluţii complete, de la consultanţă tehnică, până la furnizare de utilaje şi echipamente. Lucrâm numai cu firme producătoare de la care importam utilaje premium, de înalta calitate şi performanţă. Suntem dealeri exclusivi pentru România ale unor firme de renume precum: Komatsu Forest GmbH (Divizia de utilaje forestiere), Otmar Noe GmbH (producător de tractoare articulate forestiere), Kesla Oy (Finlanda), Koller GmbH şi Gantner GmbH (producători de funiculare din Austria) precum şi alţi producători de echipamente şi utilaje mici. Mecanizarea sectorului forestier cu utilaje moderne şi performante este o cerinţă stringentă în Romania, parcul de utilaje forestiere existent fiind unul învechit şi slab performant, ce trebuie reconstruit din perspectiva noilor standarde europene privind protecţia mediului înconjurător”, spune Şerban Albert.

Alser Forest este o societate comercială românească, cu capital integral privat, al cărei obiect principal de activitate îl constituie comercializarea de utilaje, echipamente şi instalaţii pentru exploatarea şi prelucrarea lemnului. Echipa este formată din specialişti cu pregătire tehnică, tehnologică şi economică şi o bogată experienţă în domeniul silvic. Clienţii din sectorul forestier la nivel naţional sunt deserviţi prin intermediul a 6 locaţii cheie din Piteşti, Bacău, Vatra Dornei, Cluj, Deva şi sediul principal Săcele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO