Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina angajează Swiss Capital pentru o nouă încercare de vânzare la bursă

Alro Slatina angajează Swiss Capital pentru o nouă...

Autor: Liviu Popescu

17.12.2018, 00:07 1760

Alro Slatina (simbol bursier ALR), singurul producător de aluminiu primar şi de aliaje din aluminiu din România, a angajat societatea de brokeraj Swiss Capital pentru o nouă ofertă secundară de vânzare de acţiuni la bursă, potrivit unor surse din piaţă.

În vara anului 2018 încercarea acţionarului majoritar, respectiv ruşii de la Vimetco, şi a unui minoritar de a vinde 54% din capitalul social al Alro a eşuat după ce vânzătorii, intermediarii şi compania nu au ajuns la o decizie cu privire la preţul final din ofertă.

Astfel ruşii au schimbat între timp consorţiul de inter­me­diere şi mizează în prezent pe cei de la Swiss Capital, bro­kerul român condus de Bogdan Juravle şi Sorin Apostol, pentru o operaţiune de vânzare la Bucureşti care ar începe în primele săptămâni din 2019, potrivit aceloraşi surse.

„Swiss Capital are şansa să ducă la capăt ce din nefericire nu au putut băncile mari să realizeze: să închidă operaţiunea de vânzare de acţiuni cu succes. Este posibil ca la eşecul din vară preţul oferit să nu fi fost pe placul investitorilor, de aici şi acel amendament. Probabil că cei de la Swiss au convins Alro că vor face lucrurile diferit“, spune o sursă pentru ZF.

Reprezentanţii Alro Slatina nu au putut fi contactacţi de ZF până la închiderea ediţiei.

Alro Slatina a lucrat în vară cu unele dintre cele mai mari bănci din Europa, dar şi cu câţiva brokeri locali, pentru vânzarea la bursă a jumătate din companie, tranzacţie derulată însă într-un context nefavorabil pentru piaţa aluminiului, dar şi într-un climat marcat de incertitudini cu privire la Pilonul II de pensii private. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO