Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina a revenit pe profit operaţional

Marian Năstase, preşe­­dintele Alro:
Măsurile recente de reducere cu până la 85% a cotei de certificate verzi pentru industrie, aprobate la finele lui 2014, vor avea un impact pozitiv asupra activităţii noas­tre.

Marian Năstase, preşe­­dintele Alro: Măsurile recente de reducere cu până la 85% a cotei de certificate verzi pentru industrie, aprobate la finele lui 2014, vor avea un impact pozitiv asupra activităţii noas­tre.

Autor: Radu Bostan

17.02.2015, 00:06 498
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR), controlat de grupul rus Vimetco, a revenit anul trecut pe profit operaţional (EBIT) după ce în 2013 costurile cu energia şi preţul mic la aluminiu au împins marja de exploatare a companiei în teritoriu negativ.
 
Alro a realizat în 2014 un profit din exploatare, fără cheltuieli cu dobânzi şi impozite, de 50,9 milioane de lei, faţă de un EBIT negativ de 210,6 milioane de lei în 2013. Cifra de afaceri a producătorului de aluminiu a crescut cu 2%, la 2 miliarde de lei.
 
Compania a încheiat anul cu o pierdere netă ajustată de 141,4 milioane de lei, faţă de o pierdere de 85,8 milioane de lei în 2013. Rezultatul ajustat ia în calcul şi câştigul sau pierderea din instrumentele financiare derivate incluse în contractul de achiziţie a energiei pe care Alro îl are cu Hidroelectrica. Potrivit informaţiilor disponibile, preţul la care uzina cumpără energia variază cu cotaţia aluminiului pe Bursa Metalelor de la Londra (LME). Preţul mediu al aluminiului a fost anul trecut de 1.867 dolari pe tonă, similar cu media pe 2013 de 1.845 dolari pe tonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO