Burse - Fonduri mutuale

Alina Piciorea, bancher la Londra pentru Nomura, holding japonez de 380 mld. euro: M-aş întoarce în România doar ca investitor

Alina Piciorea: „Încep ziua la 6 dimineaţa cu o plimbare pe jos sau cu bicicleta până la biroul din City (zona financiară a Londrei – n.red.), trecând pe lângă Tower of London şi apoi pe malul Tamisei. La 7.30-8.00 a.m. pieţele încep să devină active şi cele şase ecrane pline de informaţii financiare „se bat în a-mi atrage atenţia“.

Discută cu traderii din echipă şi cu clienţii săi despre pieţe, oferă cotaţii şi, dacă sunt competitive, încheie câteva tranzacţii.

„Sumele pe care le mişcăm sunt cu 7-8 cifre minimum, dar zerourile nu mai contează.“ Acestea sunt zilele în care nu călătoreşte. Dar o dată la două săptămâni merge la Praga, Varsovia, Bucureşti sau Budapesta unde are întâlniri cu clienţii.

Alina Piciorea: „Încep ziua la 6 dimineaţa cu o plimbare pe jos sau cu bicicleta până la biroul din City (zona financiară a Londrei – n.red.), trecând pe lângă Tower of London şi apoi pe malul Tamisei. La 7.30-8.00 a.m. pieţele încep să devină active şi cele şase ecrane pline de informaţii financiare „se bat în a-mi atrage atenţia“. Discută cu traderii din echipă şi cu clienţii săi despre pieţe, oferă cotaţii şi, dacă sunt competitive, încheie câteva tranzacţii. „Sumele pe care le mişcăm sunt cu 7-8 cifre minimum, dar zerourile nu mai contează.“ Acestea sunt zilele în care nu călătoreşte. Dar o dată la două săptămâni merge la Praga, Varsovia, Bucureşti sau Budapesta unde are întâlniri cu clienţii.

Autor: Cristina Roşca

04.10.2018, 20:00 1607

Alina Piciorea lucrează de cinci ani la Londra, centrul financiar al Europei, pentru holdingul japonez Nomura, care în prezent gestionează active de circa 380 miliarde de euro.

Anul acesta a fost numită director responsabil pe regiunea Europei Centrale şi de Est şi spune că din 2013, de când lucrează la Nomura, a adus venituri nete de aproximativ 40 milioane de dolari pentru companie.

Ea vine destul de des în România pentru că băn­cile locale îi sunt clienţi. „Iniţial mă gândisem că o să mă întorc după trei ani, dar viaţa londoneză şi ca­riera m-au captat cu desăvârşire“, spune ea într-o discuţie cu ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO