Burse - Fonduri mutuale

AIPC: Majorarea pragului la SIF-uri de la 1 la 5% ar fi un pas important pentru dezvoltarea pieţei de capital

Autor: Andrei Chirileasa

08.11.2011, 12:36 213

Majorarea pragului la SIF-uri de la 1% la 5% ar reprezenta un pas important pentru dezvoltarea pieţei de capital din România, consideră Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC).

Reprezentanţii asociaţiei mai spun că investitorii de pe bursă merită mai mult interes din partea parlamentarilor şi solicită urgentarea aprobării proiectului.

"Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital salută votul din cadrul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor prin care s-a dat un raport favorabil proiectului legislativ de majorare a pragului de deţinere la SIF-uri. Apreciem faptul că proiectul de majorare a pragului de deţinere la SIF-uri, iniţiat în iunie

2009 şi aprobat de Senat în noiembrie 2009 a revenit in atenţia membrilor Camerei Deputaţilor. Având în vedere importanţa foarte mare pe care o are acest proiect de lege asupra pieţei de capital din România, solicităm membrilor Camerei Deputaţilor urgentarea demersurilor necesare pentru ca proiectul de lege să fie supus votului în plenul Camerei Deputaţilor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO