Burse - Fonduri mutuale

Agroland va oferi servicii de creditare în cadrul magazinelor Agroland MEGA. Compania estimează că noul sistem va avea un impact de circa 4 milioane de lei dintr-un total de 7 milioane de lei vânzări

Agroland va oferi servicii de creditare în cadrul...

Autor: Eduard Ivanovici

22.10.2021, 18:34 450

Agroland Business Systems (simbol bursier AG), cel mai mare lanţ românesc de magazine specializate pe segmentele de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie şi hobby farming, a anunţat că îşi va extinde obiectul de activitate prin introducerea codurilor CARN 6619 – activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurări şi fonduri de pensii, plus alte activităţi auxiliare, reiese dintr-un document publicat la BVB.

Astfel, după obţinerea autorizaţiei, societatea va acoperi servicii de creditare în magazinele Agroland MEGA, similar reţelei de magazine de bricolaj, putând finanţa clienţii care intenţionează să achiziţioneze echipamente şi utilaje pentru grădini, livezi şi ferme.

Totodată, Agroland estimează pentru 2022 că sistemul va avea un impact de circa 4 milioane de lei dintr-un total de 7 milioane de lei vânzări estimate de echipamente şi utilaje, numărul luând în calcul cele 18 magazine Agroland MEGA pe care compania le va deschide până la finalul anului.

Societatea a încheiat S1/2021 cu o cifră de afaceri de 128 de milioane de lei, în creştere cu 5%, şi un profit de 6,5 milioane de lei, minus 22%.

Din 11 octombrie, acţiunile AG au fost incluse în noul indice al bursei locale, BET-AeRO, reprezentativ companiilor listate pe piaţa secundară. După o scădere de 19% în ultimele şase luni, preţul unei acţiuni ajunge în prezent la 4,3 lei. Capitalizarea companiei depăşeşte 203,3 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO