Burse - Fonduri mutuale

Agroland Busines Systems cumpără o fabrică de nutreţuri din Caransabeş. Investiţie de 1,3 milioane de euro

Agroland Busines Systems cumpără o fabrică de...

Autor: Liviu Popescu

22.07.2021, 00:00 579

Agroland Busines Systems a anunţat miercuri seară la Bursă că a achiziţionat o fabrică de nutreţuri din Caransabeş de la Lipoplast SRL, investiţie care se ridică la 1,3 mil. euro şi care include pe lângă achiziţia propriu-zisă şi repornirea proceselor de producţie.

Reprezentanţii Agroland vor să obţină certificarea non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeş devenind astfel prima unitate din România cu această certificare. Preluarea fabricii face parte din strategia Agroland de a deveni cel mai important producător local de ouă de consum şi carne de pasăre certificate non-GMO.

„În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piaţa ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme. Fabrica ocupă o suprafaţă de 10.000 mp şi are opt angajaţi, în acest moment. Capacitatea de producţie este, în prezent, de 12.000 tone anual, dar se estimează o creştere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024”, potrivit companiei cu 245 mil. lei capitalizare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO