Burse - Fonduri mutuale

Agenţia Fitch Ratings confirmă ratingul corporativ BBB pentru Electrica, dar modifică perspectiva acestuia de la stabil la negativ ca urmare a revizuirii perspectivei ratingului de ţară

Agenţia Fitch Ratings confirmă ratingul corporativ BBB...

Autor: Tibi Oprea

27.04.2020, 00:00 148

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunţat vineri la Bursă că agenţia de rating Fitch Ratings a confirmat ratingul corporativ BBB pentru Electrica, dar a modificat perspectiva acestuia de la stabil la negativ, întrucât pe 17 aprilie agenţia a revizuit perspectiva ratingului României de la stabil la negativ, în principal din cauza implicaţiilor pandemiei de COVID-19.

Orice revizuire a perspectivei ratingului Romaniei înapoi la stabil ar avea ca rezultat o acţiune similară pentru ratingul Electrica, menţionează compania. 

Electrica, cu 3,2 miliarde lei capitalizare, este controlată în proporţie de 48,8% de statul român prin Ministerul Economiel, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO