Burse - Fonduri mutuale

Agenţia Fitch Ratings confirmă ratingul B+ pentru reţeaua de închirieri de maşini Autonom şi modifică perspectiva companiei de la negativ la stabil. Marius Ştefan, cofondator: Performanţa se datorează modului nostru de funcţionare, bazat pe valori şi autonomie

Marius Ştefan, cofondator al Autonom

Marius Ştefan, cofondator al Autonom

Autor: Cristina Bellu

04.06.2021, 12:34 178

Fitch Ratings, una dintre primele trei agenţii globale de rating de credit, a menţinut ratingul IDR (Long-Term Issuer Default Rating) „B+” pentru Autonom Services, cea mai extinsă reţea de mobilitate din România, şi a revizuit perspectiva companiei de la negativă la stabilă.

„Am reuşit să ne îmbunătăţim performanţa în ochii unei agenţii independente şi am progresat de la o perspectivă negativă la una stabilă în doar un an, unul dintre cei mai provocatori de până acum pentru industria noastră. Credem că această performanţă se datorează modului nostru de funcţionare, bazat pe valori şi autonomie. Acesta ne-a ghidat în toate deciziile luate în 2020," spune Marius Ştefan, cofondator al Autonom.

Rezultatul noului rating a fost publicat de Fitch pe 3 iunie 2021, ca urmare a ratingului iniţial emis în data de 3 iunie 2020. În raport, Fitch a menţionat că ratingul stabil B + al Autonom reflectă profilul de companie relativ mică, dar în creştere. Ratingul reflectă, de asemenea, contextul favorabil al pieţei din România, unde se observă o cerere tot mai crescută pentru serviciile de leasing operaţional.

Evaluarea a luat în considerare profitabilitatea bună a Autonom în 2020, susţinută de un model de afaceri cu dependenţă limitată de închirierile pe termen scurt, o calitate bună a activelor şi o echipă de conducere experimentată. În plus, expunerea moderată la afaceri bazate pe turism şi trafic aerian a contribuit la reducerea vulnerabilităţii în cazul unor viitoare perioade de lockdown şi scăderi ale numărului de călătorii internaţionale.

Fitch se aşteaptă ca performanţele Autonom să fie la un nivel ridicat şi în 2021. În 2020, un an marcat de o pandemie globală şi care a adus multiple provocări pentru pieţele şi sectoarele în care compania îşi desfăşoară activitatea, Grupul Autonom şi-a crescut veniturile din exploatare cu 10% şi şi-a consolidat semnificativ poziţia financiară. Prin urmare, Grupul a înregistrat venituri de 327 milioane lei şi un profit net de 7,2 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO