Burse - Fonduri mutuale

AGEA de la SIF Banat-Crişana pentru modificarea pragului de deţinere nu a întrunit cvorumul

Autor: Stefan Musgociu

02.03.2012, 00:00 236

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SIF Banat-Crişana pentru modificarea pragului de deţinere conform noilor prevederi legale, la 5% din titluri, nu a întrunit joi cvorumul necesar, pentru prima convocare participând doar 12 acţionari, care deţin 7,02% din titlurile societăţii. Din cei 12 acţionari care au participat, o parte au fost prezenţi la AGEA, iar alţii au votat prin corespondenţă, potrivit SIF Banat-Crişana.

Astfel, şedinţa a fost reprogramată pentru azi. AGEA pentru actualizarea actului constitutiv al SIF Banat-Crişana a fost convocată după ce în ianuarie a intrat în vigoare legea pentru creşterea pragului de deţinere la cele cinci SIF-uri, de la 1% la 5% din acţiuni. SIF-urile trebuie să convoace AGEA, în termen de 60 de zile de la publicarea legii privind pragul în Monitorul Oficial, pentru modificarea actelor constitutive cu scopul actualizării limitei de deţinere.

Dacă AGA nu se întrunesc după trecerea celor 60 de zile statutele se vor considera modificate de drept cu noua limită de deţinere. Potrivit actului constitutiv al SIF Banat-Crişana, dar şi al altor trei SIF-uri, condiţiile minime de cvorum pentru adunările extraordinare sunt de 75% la prima convocare şi de 50% la a doua convocare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO