Burse - Fonduri mutuale

AGA Transelectrica a aprobat remuneraţiile CS, care depind de rezultatele companiei şi de preţul acţiunilor

Foto Victor Ciupuliga

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Stefan Musgociu

07.11.2013, 20:15 463

Acţionarii transportatorului de energie electrică Transelectrica Bucureşti (TEL) au aprobat în AGA forma contractului de administrare pe care-l vor semna membrii Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei, care prevăd remuneraţii brute fixe de 47.000 de lei (10.000 de euro) pe an şi bonusuri care depind de atingerea anumitor indicatori de performanţă şi de rentabilitatea acţiunilor. Astfel, Transelectrica este prima companie de stat unde remuneraţiile Consiliului de Supraveghere depind în principal de atingerea indicatorilor financiari estimaţi de conducere şi de evoluţia acţiunilor la bursă şi dividendele acordate.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica este format din şapte membri, însă un loc este vacant. În CS se regăsesc Ion Toni Teau (director general Lasselsberger), Ovidiu-Petrişor Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor), Dănuţ Sandu (preşedinte MKB Nextebank), Andrei Mihai Pogonaru (fiul omului de afaceri Florin Pogonaru), Radu Bugică (susţinut de Fondul Proprietatea) şi Carmen Georgeta Neagu.

Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei, iar statul controlează prin Ministerul Finanţelor Publice 58,69% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 7%. Compania are o capitalizare de 225 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO