Burse - Fonduri mutuale

AGA la FP: Konieczny vrea să o dea în judecată pe Sfîrăială pentru prejudicii de peste 1 mil.lei

AGA la FP: Konieczny vrea să o dea în judecată pe...

Autor: Roxana Pricop

25.04.2013, 12:38 794

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), a anunţat în Adunarea Generală a Acţionarilor care are loc astăzi că o va da în judecată pe avocata Ioana Sfîrăială, acţionar minoritar la FP, pentru a recupera daunele aduse de aceasta prin blocarea înregistrării la Registrul Comerţului a hotărărilor acţionarilor, printre care şi decizia de răscumpărare de acţiuni.

Konieczny susţine că prin blocarea înregistrării hotărârilor acţionarilor, Fondul este obligat să răscumpere mai scump acţiunile FP, calculând prejudicii de peste 1,1 milioane de lei până în prezent. Valoarea prejudiciului va fi actualizată pe măsura derulării programului de răscumpărări.

Tot astăzi, în AGA, acţionarii au respins propunerea fondului american de hedging Elliott, cel mai mare acţionar al FP, de a trece în actul constitutiv al FP ca membrii Comitetului Reprezentanţilor să fie aleşi prin vot cumulativ. Prin această procedura de vot, acţionarii minoritari pot obţine mai uşor un reprezentant în Comitet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO