Burse - Fonduri mutuale

AGA de la FP: ​Sorin Mîndruţescu a fost menţinut în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea

Autor: Andrei Chirileasa

04.04.2012, 13:06 455

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au votat împotriva revocării lui Sorin Mîndruţescu şi a lui Cristian Buşu din Comitetul Reprezentanţilor acţionarilor, care reprezintă interesele acţionarilor FP şi monitorizează administrarea FP de către Franklin Templeton.

Doar 17% dintre acţionarii prezenţi la AGA au votat pentru revocarea celor doi din Comitetul Reprezentanţilor. Sorin Mîndruţescu este CEO-ul Oracle România şi preşedintele AmCham, iar Cristian Buşu a fost directorul economic al FP înainte ca Franklin Templeton să preia administrarea fondului.

În schimb peste 90% dintre acţionarii prezenţi la AGA au votat pentru revocarea lui Doru Petru Dudaş şi a lui Simion Dorin Rusu, care au fost aleşi în Comitet în urmă cu un an, cu prijinul Ministerului Finanţelor, care între timp a rămas cu o participaţie foarte mică la FP.

Revocarea membrilor Comitetul Reprezentanţilor, propusă de reprezentanţii Georgiei Palade van Dusen, a fost votată pentru fiecare membru al comitetului în parte.

Acţionarii urmează să aleagă trei membri noi în Comotetul Reprezentanţilor, în locul celor doi membri demişi astăzi şi a lui Bogdan Drăgoi, care a demisionat în februarie, după ce a fost numit în funcţia de ministru al finanţelor.

Pe cele trei locuri candidează Julian Healy, din partea City of London, Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, şi polonezul Piotr Rymaszewski, din partea Elliott, Victor Cionga, Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital şi Liviu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO