Burse - Fonduri mutuale

Aforti vine la Bursă. Polonezii şi Goldring au închis anticipat o ofertă de obligaţiuni de 2 mil. lei la o dobândă de 10% pe an

Aforti vine la Bursă. Polonezii şi Goldring au închis...

Autor: Tibi Oprea

04.09.2020, 14:42 698

Aforti Holding, societate poloneză şi companie-mamă a Grupului Aforti prezent pe piaţa românească din octombrie 2017 şi care oferă servicii financiare integrate pentru microîntreprinderi şi IMM-uri pe pieţele Europei Centrale şi de Est, a încheiat anticipat, la finalul zilei de 3 septembrie, o ofertă de obligaţiuni, în doar două zile de la lansare, în contextul în care investitorii au subscris cele 20.000 de obligaţiuni din ofertă şi au finanţat Aforti cu 2 milioane de lei, potrivit informaţiilor ZF.

Destinaţia fondurilor va fi finanţarea activităţii Aforti Factor Romania IFN, care oferă servicii de factoring.

Oferta a prevăzut vânzarea a maximum 20.000 de obligaţiuni corporative nominative, ordinare, dematerializate, indivizibile, negarantate, nesubordonate, denominate în lei, cu scadenţa la cinci ani de la data emiterii şi o dobândă fixă anuală de 10%, plătibilă semestrial, cu posibilitatea rambursării anticipate şi cu valoarea nominală de 100 de lei pe titlu.

Joi la ora 17.30 s-a constatat validarea subscrierilor pentru un număr de 20.000 obligaţiuni Aforti Holding prin intermediarul Goldring, ceea ce reprezintă o rată de suprasubscriere de 1,24 şi, respectiv, un indice de alocare de 0,8016.

Emisiunea de obligaţiuni şi ofertarea lor a fost aprobată prin hotărârea directoratului societăţii nr.1 din 26 august 2020. Perioada stabilită iniţial pentru subscrierea acţiunilor a fost 1-15 septembrie.

Aforti Holding este un emitent listat pe piaţa NewConnect a Bursei de Valori din Varşovia, cu o capitalizare de 110,3 milioane de zloţi polonezi (24,8 milioane euro), potrivit datelor de la Investing.com.

Motivată de asumarea pilonului strategic al listării companiilor din grup pe pieţe de capital străine, în al treilea trimestru al anului 2020 Aforti Holding a încheiat un acord de principiu cu societatea de brokeraj londoneză EGR Corporate Broking care va intermedia admiterea la tranzacţionare a acţiunilor societăţii Aforti Exchange pe London Stock Exchange, după atragerea de capital în valoare totală estimată de 10 mil. euro de pe piaţa londoneză, parţial prin plasament privat şi, respectiv, ofertă publică iniţială.

În 2019, Aforti Holding a avut venituri totale de 9,62 mil. euro, de trei ori peste nivelul din anul 2017, şi un profit net de 2,55 mil. euro, cu 240% mai mare faţă de 31 decembrie 2017.

În Consiliul de Supraveghere al Aforti se află şi Ludwik Sobolevski, care a ocupat poziţii de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Bursei de Valori Varşovia şi al Bursei de Valori Bucureşti sau de membru al consiliilor de supraveghere ale unor companii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO