Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Comcm au scazut cu 30% in primul semestru. Fratila: Cred ca in mai am atins limita de jos

04.08.2009, 18:02 62

Constantin Fratila, vicepresedintele firmei de constructii Comcm Constanta (CMCM), spune ca vanzarile companiei au atins minimele in luna mai si ca de acum incolo se asteapta la o relansare a acestora.

"Eu zic ca noi am atins deja aici in Constanta minimele vanzarilor in luna mai si in iunie deja este o diferenta mare. Va pot spune ca noi am turnat in luna iunie cu 40% mai multe betoane decat in luna mai. Iulie a fost o luna obisnuita de vara. Sigur a doua parte a anului va fi mai buna. Cred ca se va da drumul din august la lucrarile de pe centura Constantei si autostrada Cernavoda-Constanta", spune Fratila.

Comcm Constanta a inregistrat in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de 20,4 mil. lei (4,8 mil. euro), in scadere cu circa 30% fata de aceeasi perioada din 2008. Compania a obtinut in aceeasi perioada un profit brut de circa 368.000 de lei (87.000 de euro), comparativ cu un castig de aproape 5,6 mil. lei realizat in prima jumatate a anului precedent.

 

Principala tinta este continuarea investitiilor

"Nu mi-am propus sa fac un profit mare anul acesta, ci sa tin muncitorii la lucru si sa reusesc sa-mi realizez investitiile. In 2009 vom investi circa 3-4 mil. euro la Comcm si 1-1,5 mil. euro la Scut. Acestea sunt destinate constructiei a patru blocuri, dintre care doua blocuri de zece etaje de catre Comcm prin programul lui Mazare si doua la Scut destinate muncitorilor care vin sa lucreze in Constanta", spune Constantin Fratila.

El mai spune ca nu a disponibilizat si chiar a angajat in luna iunie circa 25 de oameni, astfel ca impreuna cu Scut are circa 400 de salariati.

Scut Constanta, firma care este specializata in inchirierea de utilaje de constructii care urmeaza sa fuzioneze cu Comcm Constanta, a realizat in prima jumatate a anului un profit brut de 261.000 de lei la o cifra de afaceri de 2,55 mil. lei.

Recent s-a transferat pe Bursa un pachet reprezentand 33% din actiunile Scut Constanta la un pret egal cu valoarea nominala, de 0,1 lei, cu 87% mai mic decat cel din piata.

Potrivit omului de afaceri, tranzactia, in valoare de 0,8 mil. lei, a fost un transfer in cadrul aceluiasi grup, prin care firma A Group Company, controlata de Arghir Guliu, a vandut unei alte firme afiliate.

 

Fratila a cumparat actiuni BRD de peste 300.000 de lei

Constantin Fratila, care este si unul dintre cei mai importanti investitori de pe Bursa, spune ca a cumparat un pachet semnificativ de actiuni la BRD dupa ce banca si-a publicat rezultatele financiare pe primul semestru si a mai achizitionat titluri in diverse companii pe parcursul anului. "Astazi (n.r. - 3 august) am luat intre 30.000 si 40.000 de BRD-uri la pretul de 10,4 lei/actiune. Daca primesc un dividend de 7-8% sunt multumit si ma astept sa si creasca. Vor performa aproape toate simbolurile pentru ca piata este subevaluata", considera Constantin Fratila.

Comcm Constanta este controlata de SIF Transilvania, cu 56,7% din actiuni, iar Constantin Fratila detine impreuna cu fiica sa o participatie de circa 40% din companie. De asemenea, Fratila detine circa 1% din actiunile SIF Transilvania.

Titlurile CMCM au stagnat ieri in jurul nivelului de 0,285 lei, capitalizarea companiei fiind de circa 16 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO