Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Cemacon au crescut cu 8% în primul trimestru, la 11,7 mil. lei

Afacerile Cemacon au crescut cu 8% în primul trimestru,...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2017, 10:07 130

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon (CEON) a raportat pentru primul trimestru afaceri de 11,7 mil. lei, în creştere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut şi un avans de 38% al profitului operaţional EBITDA faţă de ianuarie-martie 2016, acesta ajungând la 2 mil. lei la finele perioadei de raportare.

“Am pornit in 2017 intr-un climat de piata favorabil, in crestere, fapt confirmat de primul trimestru al anului. Specific industriei, primele 3 luni reprezinta pregatirea implementarii planului strategic pentru perioada de sezon, cand businessul creste considerabil. Raportat la T1 2016, am obtinut o crestere cu 8% a cifrei de afaceri nete, cu un avans al EBITDA de 38%, pana la 2 milioane de lei.”, spune Liviu Stoleru, , CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie Cemacon.

Rezultatul net obţinut de companie în primul trimestru a inregistrat o îmbunătăţire de 88% faţă de  perioada similară a anului trecut, find cu 929.979 lei mai mare, iar datoriile totale au scăzut cu 3%, la 71 de milioane de lei.

“Pentru acest an avem un buget ambitios, bazat pe o crestere moderata a cifrei de afaceri, dar una substantiala a profitului operational. Consolidam businessul si eficientizam vanzarea de blocuri ceramice premium, iar rezultatele de pana acum pastreaza directia strategica. ”, menţionează şeful Cemacon, care adaugă că o altă component importantă o reprezintă dezvoltarea vanzarii de produse complementare din portofoliu – cosuri de fum si buiandrugi.

În primul trimestru, compania a reuşit să crescă cu 35% valoarea vânzării de mărfuri.

“Pentru restul anului suntem increzatori in evolutia consumului de materiale de zidarie si oportunitatile existente in piata. Avem planuri de crestere a afacerii atat prin diversificarea portofoliului si aducerea pe piata din Romania a unor produse noi, competitive si performante, cat si prin crearea de noi linii de business.”, mai adaugă Liviu Stoleru.

Capitalizarea companiei este de 46 mil. de lei, iar o acţiune CEON se tranzacţionează la preţul de 0,4 lei.

Cemacon este deţinută în proporţie de 33% de către investitori instituţionali străini, 55% de către investitori instituţionali români, restul de 11% fiind deţinut de către alte persoane fizice şi juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO