Burse - Fonduri mutuale

Aerostar şi-a crescut afacerile din comenzile civile

Aerostar şi-a crescut afacerile din comenzile civile

Autor: Ioana Tudor

06.11.2014, 00:03 369

Producătorul de piese de schimb pentru avioane Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) şi-a majorat afacerile cu partenerii din aviaţia civilă, care au ajuns la o pondere de 85% în vânzările de 161 milioane de lei raportate în primele nouă luni din an.

Contribuţia comenzilor din aviaţia civilă era de 76% din vânzări anul trecut. În schimb, comenzile mili­tare au con­tri­buit cu doar 15% în totalul vânzărilor, faţă de 24% în perioada ia­nua­rie-septembrie 2013. Aerostar a rapor­tat o creştere de peste 12% a cifrei de afaceri în primele nouă luni, la 161 mi­lioane de lei. Profitul companiei a avansat cu 19% la 12,5 milioane de lei.

Pe lângă fabricarea de piese de schimb pentru avioane, Aerostar asigură mentenanţă pentru avioanele comerciale.

Anul acesta, compania a vândut produse şi servicii pe piaţa externă de 140,9 milioane de lei, reprezentând peste 87% din cifra de afaceri. Principala piaţă de export pentru Aerostar este Europa, însă compania livrează produse şi servicii şi în Africa şi Asia.

Compania a realizat investiţii de 9,8 mil. lei în perioada analizată, iar mai mult de jumătate din sumă a fost alocată unui proiect de investiţii finalizat în luna iunie şi care a presupus crearea unei noi capacităţi de fabricaţie pentru diversificarea producţiei şi creş­­terea expor­turilor. Restul de bani au fost alocaţi pentru achiziţia şi modernizarea echipamen­telor tehnologice.

La finalul lunii septembrie, Aerostar avea 1.892 salariaţi, din care 255 au fost atraşi prin agent de muncă temporară.

Compania Iarom Bucureşti deţine 71% din acţiunile Aerostar, iar SIF Moldova (SIF2) are 14,6%. Titlurile Aerostar au avansat ieri cu 1,6% până la 1,55 lei/unitate. Compania are o capitalizare de 232 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO