Burse - Fonduri mutuale

Aerostar Bacău va distribui dividende de 8,2 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa

13.04.2011, 23:30 119

Acţionarii producătorului de avioane Aerostar Bacău (ARS) auaprobat majorarea capitalului social cu 8,2 mil. lei (2 mil. euro)prin capitalizarea unor rezerve, şi distribuirea de dividende înaceeaşi sumă, potrivit unui raport transmis Bursei.

Compania va distribui dividende în valoare de 8,2 mil. lei, încreştere cu 3% faţă de cât a acordat anul trecut, respectiv undividend brut de 0,07 lei/acţiune, reprezentând 6,3% din preţulacţiunilor din şedinţa de ieri de 1,104 lei. Fondurile dinmajorarea de capital ar urma să fie utilizate pentru susţinereaprogramului de investiţii. Suplimentarea capitalului se va realizaprin majorarea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,25 lei la0,32 lei, fără modificarea numărului de titluri. Data deînregistrare pentru ambele operaţiuni este 29 aprilie.

Acţionarii Aerostar au mai aprobat contractarea uneifacilităţi de credit pe termen scurt în valoare de 18,5 mil. lei şia unei finanţări pe termen lung, pentru o perioadă de patru ani, învaloare de 5,2 mil. lei. Aerostar este controlată în proporţie de71% de firma Iarom Bucureşti, deţinută de trei persoane fizice, întimp ce SIF Moldova deţine 12,07% din acţiuni. Compania are ocapitalizare de 129 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO