Burse - Fonduri mutuale

Adrian Simionescu, CEO-ul Vienna Investment Trust, a primit încă patru ani în funcţia de preşedinte al SAI Muntenia şi aşteaptă aprobarea ASF

Adrian Simionescu, CEO-ul Vienna Investment Trust, a...

Autor: Tibi Oprea

27.05.2021, 15:56 381

SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), a anunţat joi că acţionarii l-au ales în AGOA din 25 mai pe Adrian Simionescu, preşedinte CA şi director general al Vienna Investment Trust, pe locul 22 în topul intermediarilor de la bursa românească, în funcţia de administrator pentru un nou mandat de patru ani, începând cu 20 august 2021, data expirării actualului mandat.

Totodată, AGOA SAI Muntenia Invest SA a hotărât alegerea lui Adrian Simionescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de patru anipentru aceeaşi perioadă.

Exercitarea atribuţiilor aferente funcţiilor se va face numai după obţinerea deciziei de aprobare emisă de ASF.

Adrian Simionescu a fost numit preşedinte CA din 5 octombrie 2020 pe poziţia de preşedinte rămasă liberă ca urmare a expirării mandatului de administrator al Floricăi Trandafir.

Adrian Simionescu este preşedinte şi director general al Vienna Investment Trust, fostă Finans Securities, din 1998 încoace. Din 2013 în prezent este şi membru în consiliul de administraţie al Depozitarului Central, iar din 2017 este membru CA al SAI Muntenia Invest.

SAI Muntenia este societatea care administrează SIF Muntenia (SIF4), emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti cu 820 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SIF4 înregistrează o creştere de 27,4%, pe fondul unor tranzacţii de 22,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO