Burse - Fonduri mutuale

Administratorii Argus au convocat adunare generală la cererea CNVM

Autor: Adrian Ionut Cojocar

06.10.2011, 18:03 176

Dan Voiculescu şi Constantin Radu, reprezentanţii SIF Oltenia în Consiliul de Administraţie al Argus, au anunţat pe bursă că societatea convoacă adunare generală luna viitoare la cererea CNVM.

Acţionarii societăţii, care sunt reprezentanţi în principal de SIF Oltenia şi grupul de firme controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu, vor discuta la adunare revocarea membrilor actuali şi alegerea unor noi administratori. Totodată, acţionarii vor decide asupra propunerii ca disponibilităţile societăţii de până la 40 mil. lei să fie folosite pentru investiţii în valori mobiliare, pe piaţa de capital.

La mijlocul săptămânii trecute s-a mai ţinut o AGA la Argus în care urma să se aleagă noul Consiliu de Administraţie al societăţii însă cei doi administratori ai Argus din partea SIF Oltenia şi o parte dintre acţionari, printre care reprezentantul din partea SIF Oltenia şi ai fondului de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, fond controlat de BCR şi de o firmă în care este acţionar indirect Florin Pogonaru, au acuzat faptul că nu au fost lăsaţi să intre în societate pentru a participa la AGA.

În urma anchetei desfăşurate de CNVM, instituţia a cerut ca adunarea generală de la Argus să fie reconvocată.

Cătălin Chelu şi SIF Oltenia sunt principalii acţionari ai producătorului de uleiuri şi îşi dispută de mai multe luni controlul asupra Argus Constanţa, unde deţin fiecare aproape 33% din drepturile de vot, după ce CNVM a cerut ca drepturile de vot ale grupului de firme deţinute de Cătălin Chelu care depăşesc acest procent să fie suspendate, apa cum prevede legea. Conform CNVM, Chelu deţine concertat circa 40% din acţiunile Argus.

Omul de afaceri din Galaţi a cerut arbitrului pieţei să investigheze posibila acţiune concertată a SIF Oltenia cu alţi acţionari ai Argus, printre care fondul Business Capital for Romania-Opportunity, SIF Banat-Crişana şi Tudor Ciurezu, şeful SIF Oltenia, însă până în prezent Comisia nu a dat un verdict.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO