Burse - Fonduri mutuale

Activele SIF-urilor au scăzut cu 5% în iulie, pentru a treia lună consecutiv, la 7 miliarde lei

Activele SIF-urilor au scăzut cu 5% în iulie, pentru a treia lună consecutiv, la 7 miliarde lei
17.08.2010, 15:44 30

Valoarea cumulată a activelor nete ale celor cinci SIF-uri ascăzut în luna iulie cu 5%, la 7,003 miliarde lei, înregistrând atreia lună consecutivă de corecţii, deşi piaţa de capital a revenitpe creştere în luna iulie, după deparajul din perioadaaprilie-iunie, scrie Mediafax Business.

Scăderea din luna iulie a fost influenţată în principal demodalitatea de calcul a activului net, SIF-urile utilizând pentruacţiunile companiilor listate preţul mediu din ultimele trei luni.Astfel, deşi în iulie indicele general al bursei, BET-C, a avansatcu 5,72%, piaţa nu a reuşit să recupereze declinul din perioadaaprilie-iunie, de 20,32%.

Totodată, reculul activelor din luna iulie a fost determinat decorecţiile înregistrate de unele acţiuni din portofoliulSIF-urilor.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) aveau lafinalul primului semestru active nete în valoare cumulată de 7,373miliarde lei. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO