Burse - Fonduri mutuale

Activele nete ale celor cinci SIF-uri urcă în aprilie cu 1,3%, până la 8,1 mld. lei. Acţiunile se tranzacţionează la discounturi cuprinse între 26,6% şi 62,1%

Activele nete ale celor cinci SIF-uri urcă în aprilie...

Autor: Tibi Oprea

27.05.2020, 07:15 354

♦ SIF Transilvania şi SIF Oltenia, care au fost suspendate de la tranzacţionare şase zile, respectiv două zile din aprilie, dar şi SIF Muntenia şi-au redus discountul de tranzacţionare ♦ SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova, discounturi mai mari ♦ Indicele BET-FI a urcat în aprilie cu 2,5%.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expunere de la sectorul bancar la cel hotelier, au încheiat luna aprilie cu active totale de 8,07 miliarde de lei, în creştere cu 1,3% (101,1 mil. lei) faţă de finele primului trimestru al anului, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor agregate din rapoartele de la Bursă.

Astfel, SIF Muntenia a înregistrat cea mai bună dinamică a activelor nete, de 5,4%, ajungând la final de aprilie la 1,37 de miliarde de lei. SIF4 se tranzacţiona la finele lunii aprilie 2020 la un discount faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) de 62,1%, în creştere cu 2,3 puncte procentuale faţă de finele T1/2020, de altfel cel mai ridicat discount de tranzacţionare dintre cele cinci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO