Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile TeraPlast Bistriţa urcă cu 4,66% după ce consiliul de administraţie a propus distribuirea de dividende de 44-48 mil. lei. Acţionarii aprobă vânzarea TeraSteel şi Wetterbest

Acţiunile TeraPlast Bistriţa urcă cu 4,66% după ce...

Autor: Tibi Oprea

01.09.2020, 00:00 461

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), producător de materiale construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, s-au apreciat luni cu 4,4%, pe fondul unui rulaj de 764.000 de lei, după ce consiliul de administraţie a anunţat vineri după închiderea şedinţei de tranzacţionare că vrea să supună aprobării acţionarilor distribuirea unor dividende trimestriale în valoare totală de 44-48 milioane lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB. Suma va fi compusă din rezervele distribuibile compuse în anii precedenţi şi din profitul net aferent S1/2020.

Propunerea finală a consiliului de administraţie va fi comunicată în data convocării adunării generale ordinare a acţionarilor, pe 26 octombrie 2020, şi va fi supusă aprobării pe 27 noiembrie 2020. Anterior, acţiunile TeraPlast Bistriţa au scăzut în şedinţa de vineri cu 1,44%, în contextul în care compania a anunţat printr-un raport la Bursă existenţa unor suspiciuni de fapte nelegale în cadrul filialei de panouri termoizolante şi structuri zincate TeraSteel România, apărute în cadrul unor verificări interne.

Astfel, au încetat raporturile de muncă cu doi angajaţi implicaţi, iar TeraSteel a formulat plângere penală, urmând să facă uz de toate mijloacele procesuale disponibile pentru recuperarea prejudiciilor. Grupul TeraPlast, cu afaceri de aproape 1 mld. lei în 2019, a încheiat la finalul lunii iulie un acord cu irlandezii de la Kingspan pentru a vinde participaţiile deţinute în cadrul filialelor TeraSteel, Wetterbest şi Cortina în schimbul a circa 410 mil. lei, valoare care ar putea fi ajustată cu datoriile nete, capital de lucru, capital de lucru ţintă, numerar efectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO