Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Take-Two Interactive Software au crescut cu 9% după ce jocul „Red Dead Redemption 2“ a înregistrat vânzări de 725 mil. dolari la lansare, record istoric

Acţiunile Take-Two Interactive Software au crescut cu 9%...

Autor: Alex Ciutacu

31.10.2018, 00:04 537

Acţiunile gigantului din industria de entertainment Take Two Interactive Software (TTWO) au crescut marţi cu 9% după ce jocul dezvoltat de Rockstar Games, „Red Dead Redemption 2”, a înregistrat una dintre cele mai de succes lansări din istoria industriei, cu vânzări de 725 de milioane de dolari în trei zile, potrivit Variety. 

Astfel, marţi la ora 17.00 (ora României - n. red.), acţiunile Take Two Interactive Software listate pe Nasdaq se tranzacţionau la 121,6 dolari per acţiune, în creştere cu 8,9% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare de piaţă de 13,8 miliarde de dolari. Suma înregistrată de Read Dead Redemption depăşeşte încasările celei mai vândute premiere cinematografice din lume, „Avengers: Infinity Wars”, care a avut venituri de 640 de milioane de dolari în primul weekend de lansare.

Cu toate acestea, „Red Dead Redemption 2” nu este cea mai mare lansare din întreaga istorie a industriei de entertainment. Această reuşită a fost înregistrată tot de Take Two Interactive Software, prin dezvoltatorul Rockstar Games, cu jocul „Grand Theft Auto V”, care a avut vânzări de peste 1 miliard de dolari în primele trei zile de la lansare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO