Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Romgaz şi Petrom au mai recuperat din pierderile de joi, după ce vineri a dispărut proiectul de hotărâre de guvern

Acţiunile Romgaz şi Petrom au mai recuperat din...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.07.2018, 00:06 650

♦ Ministerul de Finanţe a motivat mişcarea reducerii şi plafonării preţului prin îngrijorarea privind evoluţia viitoare a acestuia.

Indicele BET a crescut ieri cu 0,44%, după scăderea de 1,58% de vineri, ambele evenimente fiind puternic influenţate de evoluţia celor mai mari doi emitenţi locali de pe bursa bucureşteană, respectiv OMV Petrom (17,8 miliarde lei) şi Romgaz Mediaş (11,98 miliarde lei).

Cele două companii sunt de altfel şi cei mai mari producători de gaze ai României, cu o pondere totală de 95%, ceea ce le-a făcut sensibile joi pe bursă la proiectul de hotărâre al Ministerului de Finanţe, prin care se ţintea reducerea şi apoi plafonarea preţului la gazele naturale la 55 lei/MWh, o reducere de peste 28,5% faţă de preţul din prezent.

Scăderea de joi a celor două companii a fost una importantă. Romgaz a afişat o depreciere de 5,03%, în timp ce acţiunile Petrom au căzut cu 4,64%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO