Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Renault se apreciau joi la bursa de la Paris chiar dacă producătorul auto a raportat o scădere a veniturilor în T1/2020. Investitorii, impulsionaţi de un posibil împrumut de stat

Acţiunile Renault se apreciau joi la bursa de la Paris...

Autor: Liviu Popescu

24.04.2020, 00:00 161

Renault (simbol bursier RNO), producător auto francez cu o capitalizare de 4,7 miliarde de euro, se apreciază la bursa de la Paris, chiar dacă a raportat o scădere de 20% a veniturilor la T1/2020 la 10,13 miliarde de euro, arată datele agregate de ZF.

Astfel, cel mai probabil faptul că producătorul auto francez a anunţat că este în discuţii cu guvernul de la Paris pentru a asigura un împrumut de stat de câteva miliarde de euro pentru a-şi îmbunătăţi lichiditatea pe timpul pandemiei COVID-19, i-a impulsionat pe investitori.

Şi viitorii pensionari ai României, prin intermediul unor fonduri de pensii Pilon II, sunt acţionari la Renault. Clotilde Delbos, şeful executiv interimar, spune că Renault are suficientă lichiditate pentru a trece prin aceste perioade tulburi, dar că recurge la linii de credit şi la susţinere financiară atunci când este posibil, inclusiv în Franţa şi pieţele emergente, scrie agenţia Thomson Reuters.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO