Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Prospecţiuni se prăbuşesc cu 25% după intrarea în insolvenţă

Acţiunile Prospecţiuni se prăbuşesc cu 25% după...

Autor: Roxana Pricop

06.04.2016, 12:11 843

Acţiunile Prospecţiuni (PRSN), firmă controlată de Ovidiu Tender, au deschis şedinţa de tranzacţionare de azi în scădere puternică, marcând un minus de 24,8% până la o cotaţie de 0,0266 lei/unitate. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a firmei este de 19 milioane de lei, în scădere cu circa 40% faţă de nivelul de la începutul anului.

Acţiunile PRSN se tranzacţionează pe sistemul alternativ AeRO.

Investitorii au reacţionat la anunţul făcut de companie ca a depus pe 1 aprilie cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Instanţa a acordat primul termen de judecată ieri, 5 aprilie. Potrivit unui comunicat emis azi dimineaţă de Euro Insol, Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de Prospecţiuni şi a deschis procedura insolvenţei în vederea reorganizării companiei. Prin aceeaşi hotărâre, Euro Insol a fost numit administrator judiciar. De asemenea, instanţa a stabilit următoarele termene de procedură: 17 mai -termenul pentru înregistrarea creanţelor, 24 mai - termenul pentru întocmirea tabelului preliminar al creanţelor, 7 iunie - termenul pentru întocmirea tabelului definitiv şi 26 mai- şedinta adunării creditorilor.

Din cauza prăbuşirii preţului barilului pe pieţele internaţionale, cifra de afaceri a companiei a scăzut la 307 milioane de lei în 2014, respectiv la 192  milioane de lei în 2015, an în care compania a încheiat exerciţiul financiar cu o pierdere de 26 milioane de lei. La momentul deschiderii procedurii, societatea înregistra datorii de 97 milioane de lei către bănci, bugete şi salariaţi.

Societatea deţine active în valoare de aproximativ 200 milioanede lei şi are în derulare contracte de peste 40 mil.euro.

Compania este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender (55,7% din capital). SIF Muntenia (SIF4) este cel mai important acţionar minoritar, cu 11,8% din acţiuni. Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la peste 12 ani de închisoare în dosarul devalizării Carom Oneşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO