Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa scad la doar o zi după ce acţionarii au aprobat distribuirea a trei acţiuni gratuite la fiecare 10 acţiuni deţinute

​Acţiunile producătorului de materiale de...

Autor: Tibi Oprea

30.04.2020, 14:32 737

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), recent intrat în componenţa indicelui principal BET al bursei de la Bucureşti, scădeau joi la ora 14.20 cu 1,4%, la doar o zi după ce acţionarii producătorului de materiale de construcţii au aprobat o majorare de capital social cu 40,5 milioane de lei, prin emisiunea unui număr de 405,4 milioane de acţiuni noi, potrivit datelor aggregate de ZF de la BVB.

Astfel, fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare 18 august 2020 i se va aloca câte o acţiune gratuită la fiecare 3,3 acţiuni deţinute, respectiv 3 acţiuni gratuite la 10 acţiuni deţinute.

Acţionarii au stability un preţ de 0,28 lei pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor la întregul inferior.

Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor în suma de 40,5 mil. lei, constituite din prima de emisiune de 27,4 mil. lei şi alte rezerve de 13,15 mil. lei şi emisiunea a 405, milioane de acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei pe acţiune. Majorarea de capital se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii.

Data plăţii acţiunilor gratuite este 19 august.

Compania cu 392 mil. lei capitalizare este deţinută în proporţie de 46,8% de omul de afaceri Dorel Goia, în timp ce fondul de investiţii KJK Balkan Holding are o participaţie de 10%.

Acţiunile TeraPlast de tranzacţionează în creştere cu 3,5% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 38,2 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO