Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile producătorului de cabluri Romcab Târgu-Mureş urcă luni la bursă cu până la 15%: emitentul, la 35 mil. lei capitalizare

Acţiunile producătorului de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) se apreciau luni la ora redactării acestei ştiri cu 14,7%, pe fondul unor tranzacţii de 400.000 de lei, fiind pentru a treia şedinţă consecutivă de creşteri, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Spre comparaţie, ultimul preţ înregistrat de acţiuni înainte ca emitentul să fie suspendat de la tranzacţionare pe fondul intrării în insolvenţă, respectiv pe 17 februarie 2017, a fost de 1,88 lei.

În prima şedinţă de tranzacţionare, cea din 4 martie 2020, acţiunile companiei au înregistrat un raliu de 41,5%, pe rulaj de 1,9 mil. lei, ceea ce înseamnă că Romcab a înregistrat un avans de aproximativ 99% de la revenirea la tranzacţionare încoace, potrivit calculelor realizate de ZF.

Investitorii au schimbat în cele opt sesiuni acţiuni MCAB în valoare de circa 4,6 milioane de lei, potrivit calculelor ZF.

Pe 20 noiembrie, Romcab a depus Planul de reorganizare la grefa Tribunalului Specializat Mureş. Pe 3 martie compania a publicat informaţii din planul de reorganizare propus şi asumat de administratorul special şi aprobat de Adunarea Creditorilor din 18 decembrie 2020, confirmat de Judecătorul sindic pe 18 februarie 2021.

Romcab a avut anul trecut o pierdere de 70 mil. lei, la jumătate faţă de anul 2019, şi venituri de 892,3 mil. lei, duble faţă de nivelul din anul precedent.

Compania cu 35 de milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 69% de Sadalbari SRL din Târgu-Mureş, care se ocupă cu „comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente“, controlată la rândul ei de Motoplus Paneuro, la care Roxana Tarcă, reprezentant al Romcab cu investitorii, are 99,7%.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.