Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Petrom sunt încă în scădere: minus 6% de la anunţul FP de vânzare „parţială“ a participaţiei deţinute

Acţiunile Petrom sunt încă în scădere: minus 6% de...

Autor: Liviu Popescu

29.09.2016, 00:00 170

Acţiunile OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată, se tranzacţionau ieri în a doua parte a zilei la 0,244 lei, în scădere de la 0,259 lei cât era în şedinţa de pe 22 septembrie, înainte de anunţul Fondului Proprietatea de lichidare a unei participaţii. 

În termeni nominali declinul este de 5,8%. Acţiunile SNP au închis marţi la 0,2425, în scădere pentru a treia şedinţă consecutivă. Pe 23 septembrie, în ziua anunţului că FP vrea să-şi lichideze o parte din deţinerile de 19% (estimată la 600 mil. euro) acţiunile SNP au închis în scădere cu 3,5% faţă de şedinţa precedentă.

Scăderile înregistrate săptămâna trecută de acţiunile SNP au influenţat negativ evoluţia săptămânală a majorităţii indicilor locali, care au încheiat săptămâna cu variaţii mixte. Indicele de referinţă BET a crescut cu 0,3%, în timp ce BET-NG a scăzut cu 1%, cea mai slabă performanţă săptămânală din rândul indicilor locali. Fondul Proprietatea intenţionează ca prin lichidarea unei părţi din deţinerea la Petrom să majoreze free-floatul (numărul de acţiuni libere la tranzacţionare). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO