Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile One United Properties, raliu de 23% în ultima săptămână pe o Bursă în scădere cu 1%. Şi TTS intră în hora creşterilor pe fondul includerii în FTSE

Acţiunile One United Properties, raliu de 23% în ultima...

Autor: Tibi Oprea

26.11.2021, 07:22 482

♦ „În luna noiembrie One United Properties a reuşit să vină cu o serie de ştiri pozitive, mult aşteptate de către investitori.“ ♦ Acţiunile TTS au avut în ultima săptămână un avans de 4,3%.

Acţiunile One United Properties (simbol bursier ONE) se apreciau joi la ora 17.00 cu 5,3%, pe fondul unor tranzacţii de 4,7 mil. lei, marcând în ultima săptămână un avans de peste 23%. Dezvoltatorul imobiliar controlat de Victor Căpitanu şi Adrei Diaconescu, a ajuns astfel la circa 3,6 mld. lei capitalizare, potrivit datelor agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

Spre comparaţie, indicele principal BET, din componenţa căruia fac parte acţiunile ONE, înregistrează o scădere de 1% în aceeaşi perioadă, arată calculele ZF.

„One United Properties pare să repete scenariul văzut la OMV Petrom şi TeraPlast, cu creşteri în lanţ după anunţul includerii în indicii FTSE. Creşterile sunt susţinute şi de rezultatele foarte bune raportate pentru acest an, în urma cărora preţul nu a prea reacţionat în acel moment. De asemenea, au fost raportate şi câteva contracte importante, la care, din nou, piaţa nu a reacţionat imediat, dar tot acest cumul de factori au dus la creşterile care le vedem acum. Fondurile sunt condiţionate să respecte ponderea companiilor din indice, aşa că sunt obligate să achiziţioneze companiile nou incluse“, spune Radu Cojoc, broker în cadrul Goldring, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO