Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile ONE, plus 4% în primele două ore de tranzacţionare de joi. Tranzacţii de 2,5 mil. lei. MedLife, plus 4%

Acţiunile ONE, plus 4% în primele două ore de...

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2021, 12:17 166

La ora 12:00 în şedinţa de tranzacţionare de joi, 25 noiembrie 2021, acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) se apreciază cu aproape 4% pe tranzacţii de 2,5 mil. lei, arată datele BVB. Astfel acţiunile se tranzacţionează la preţul de 2,45 lei pe unitate, adică la o capitalizare de 3,4 mld. lei.

În ultima săptămână, acţiunile ONE au urcat cu 22% pe tranzacţii de 20,1 mil. lei, reacţia pozitivă a investitorilor fiind determinată de anunţul de includere în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, alături de transportatorul fluvial Transport Trade Services (TTS). Spre comparaţie, acţiunile TTS au plus 0,2% în şedinţa de joi şi 0,4% în ultima săptămână. Indicele BET are minus 1,3%, iar joi înregistrează o creştere de 0,4%.

Furnizorul global de indici a luat decizia în urma revizuirii rapoartelor trimestriale. Astfel, cele două societăţi vor intra pe 20 decembrie 2021 în componenţa indicilor FTSE Global All Cap şi FTSE Global Micro Cap.

Săptămâna trecută, One United a anunţat încheierea unui acord de cumpărare a unui pachet majoritar de acţiuni al Bucur Obor (BUCU). Prin intermediul BO Retail Invest SRL, One a achiziţionat aproximativ 54,43% din capitalul social al Bucur Obor, într-o tranzacţie estimată la 65 de milioane de lei.

Reacţie pozitivă joi la bursă au şi acţiunile MedLife. Astfel, acţiunile companiei se apreciază cu 4% la 22,4 lei ca urmare a publicării unui raport al austriecilor de la Erste cu un preţ ţintă de 26,5 lei pe unitate. Compania ajunge la 2,9 mld. lei capitalizare.

ONE, MedLife şi Nuclearelectrica sunt cele mai tranzacţionate acţiuni de pe segmentul regs în primele două ore ale şedinţei de joi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO