Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Oltchim, din nou în prim plan pe Bursă unde câştigă 15%

Acţiunile Oltchim, din nou în prim plan pe Bursă unde câştigă 15%

Autor: Andrei Chirileasa

23.05.2011, 12:35 721

Acţiunile combinatului chimicOltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), controlat de Ministerul Economiei, aucâştigat 15% în primele două ore ale şedinţei de tranzacţionare, pefondul unor tranzacţii de 2,65 mil. lei (646.000 de euro), aldoilea rulaj de pe Bursă după cel al Fondului Proprietatea(FP).

Acţiunile transferate reprezintăpeste 1% din capitalul companiei, iar preţul atins, de 0,723 lei,reprezintă un nou maxim al ultimilor doi ani şi jumătate.Capitalizarea Oltchim a urcat astfel la 248 mil. lei (60,5 mil.euro).

De la mijlocul lunii februarie şipână în prezent (în trei luni) acţiunile Oltchim au crescut de 3,6ori, pe fondul intensificării discuţiilor privind privatizareacompaniei. Oltchim este inclusă în lista companiilor pe careGuvernul s-a angajat faţă de FMi că le va privatiza în acestan.

Principalii acţionari minoritariai Oltchim sunt grupul german PCC şi un fond de investiţiibritanic, Carlson Ventures, care controlează 13%, respectiv 14% dinacţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO