Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Nuclearelectrica, la maximul din 2014 la bursă după propunerea FP de dividende suplimentare

Finanţe personale

Acţiunile Nuclearelectrica, la maximul din 2014 la...

Autor: Liviu Popescu

09.04.2019, 00:07 782

Acţiunile Nuclearelectrica s-au apreciat luni la bursă cu până la 5,5% şi au atins astfel maximul din 2014 încoa­ce, în contextul în care investitorii au fost impulsionaţi de cererea de dividende suplimentare venită de la Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei de stat.

Fondul solicita distribuirea a 438 mil. lei, pe lângă cele 378 mil. lei propuse de consiliul de administraţie, ceea ce urcă randamentul dividendelor propuse de la 13% la 28%. 

„Nuclearelectrica are o poziţie solidă în privinţa fluxului de numerar, care îi permite atât distribuirea de dividende suplimentare, cât şi desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor şi investiţiilor sale, inclusiv foarte necesara retehnologizare a Reactorului 1. În acest context, considerăm că Nuclearelectrica ar trebui să plătească un dividend suplimentar, pentru a genera un plus de valoare pentru acţionarii săi, mai degrabă decât să menţină numerarul în bănci la o dobândă foarte scăzută“, a transmis Fondul Proprietatea la solicitarea ZF.

Analiştii şi brokerii consideră că propunerea Fondului Proprietatea are şanse mici de a trece de votul acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO